Annons

VW krävs på mer dieselgate-pengar

Miljö • Publicerad 2 september 2019
En dieseldriven Volkswagen Touareg avgastestas hos USA:s miljömyndighet EPA i Michigan. Den tyska biljättens manipulering av utsläppsvärdena beräknas ha lett till många människors förtida död, och en rad rättsfall pågår om fusket. Arkivbild.
En dieseldriven Volkswagen Touareg avgastestas hos USA:s miljömyndighet EPA i Michigan. Den tyska biljättens manipulering av utsläppsvärdena beräknas ha lett till många människors förtida död, och en rad rättsfall pågår om fusket. Arkivbild.Foto: Carlos Osorio/AP/TT

Förutom 96,5 miljoner dollar i ersättning till 98 000 bilköpare krävs Volkswagen på 26 miljoner dollar i bland annat juristarvoden i en rättsprocess i USA.

Fallet är ett av många som VW fått på halsen efter utredningarna av "dieselgate", den tyska biljättens mångåriga fusk med avgasvärden.

Företaget gick i förra veckan med på ersättningarna, som landar på upp till 2 333 dollar (15 000 kronor) per kund, men krävs alltså nu på mer pengar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons