Annons

Vräks efter 25 år – "otroliga mängder löss"

En kvinna i 70-årsåldern på Stora Essingen i Stockholm vräks efter över 25 år. Detta efter att en saneringsfirma konstaterat att "otroliga mängder" vägglöss bosatt sig i lägenheten och även spridit sig till grannarna, skriver .
Bostad • Publicerad 7 maj 2022
Vägglössen gillar att krypa omkring i bland annat sängar, madrasser och andra möbler. Arkivbild.
Vägglössen gillar att krypa omkring i bland annat sängar, madrasser och andra möbler. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Det första larmet om löss i fastigheten kom i januari 2020. Först i juni samma år upptäcktes källan då huset söktes igenom med hund. I kvinnans lägenhet kryllade det av löss i sängen, soffan och längs lister.

Saneringsfirman bedömer att vägglössen varit där i minst två år, skriver Hem & hyra. Totalt var sju lägenheter drabbade. Saneringen kostade 180 000 kronor.

Annons

Hyresvärden valde att säga upp kvinnan då hon inte berättat om ohyran. Men i hyresnämnden fick kvinnan rätt. Värden ansågs inte ha bevisat att hon varit vårdslös och orsakat invasionen.

Nu har dock historien fått ännu en vändning efter att fallet överklagats av värden. Hovrätten anser att det funnits löss i kvinnans lägenhet under en lång tid och att hon därför borde ha upptäckt vägglössen långt tidigare. Hon måste därför flytta.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons