Annons

Vicepresident hemma efter utlandsvård

(TT-Reuters) • Publicerad 23 november 2019
Zimbabwes vicepresident Constantino Chiwenga när Emmerson Mnangagwa tillträdde presidentposten. Arkivbild.
Zimbabwes vicepresident Constantino Chiwenga när Emmerson Mnangagwa tillträdde presidentposten. Arkivbild.Foto: Tsvangirayi Mukwazhi/AP/TT

Zimbabwes vicepresident har återvänt till landet efter att ha tillbringat fyra månader i Kina där han har vårdats för en okänd sjukdom.

63-årige Constantino Chiwenga ledde kuppen mot den tidigare presidenten Robert Mugabe för två år sedan. Han har det senaste året tillbringat en stor del av tiden på vårdinstitutioner utomlands och hans frånvaro har lett till spekulationer kring hans hälsoläge.

Annons

Bilder i den statligt ägda tidningen The Herald visar hur han anländer till Harare och ser friskare ut än när han senast sågs i offentligheten i juni.

Chiwenga ses av många i Zimbabwe som den drivande kraften bakom landets president Emmerson Mnangagwa, och många tror att han kommer att efterträda presidenten så småningom.

Företrädare för regeringen i Zimbabwe söker ofta vård utomlands eftersom vården i Zimbabwe inte fungerar.

435 läkare har avskedats av regeringen för att ha deltagit i en läkarstrejk som har pågått sedan i september.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons