Annons

"Vi ville inte ha någon jäkla bil"

Nyheter • Publicerad 23 augusti 2005

Flera artister rasar mot den dåliga organisationen på Kristanopelfestivalen.

En dryg vecka innan festivalen fick The Boppers-kändisen Peter Jezewski ett ultimatum - spela för mindre gage eller inte alls.

Annons

Artisterna är överens om att det var roligt att spela på Kristanopelfestivalen och de BLT pratat med kan tänka sig att komma tillbaka, om de får betalt i förväg nästa gång. I år drabbades nämligen flera av dem av festivalens dåliga ekonomi.

- De ringde mig en och en halv vecka innan festivalen och sa att de inte kunde betala det vi kommit överens om. De förslog att jag skulle hoppa av om jag inte accepterade. Men då var det för sent för mig att hitta en annan spelning, säger Peter Jezewski.

Hårdrocksbandet Unchained som blev erbjudna en bil som betalning men tackade nej till den har fortfarande inte fått hela sitt gage.

- Vi ville inte ha någon jäkla bil.

Alla arrangörerna skyller på varandra, men om vi inte får resten av våra pengar åker vi dit och hämtar något som är värt lika mycket, säger bandets sångare Mattias Osbäck.

Unchained lånade även ut två förstärkare till festivalen, hyran för dem har de heller inte fått.

- Arrangörerna ringde mig i fredags och några vänner till mig lånade ut sina grejer. Nu blir det jag som får säga till dem att de inte får betalt. Det känns verkligen inte kul.

Skivbolagsägaren Maxe Axelsson arbetade som konsult på Kristianopelfestivalen. Nu får han själv betala ut gage till flera av sina artister.

I går kallade han arrangörerna Matz Arnström och Hempo Hildén för "två ägg". Nu tycker han mest synd om dem.

- De har varit blåögda. Det är sista gången jag hjälper till och jag har sagt åt dem att hålla sig borta från sådana här grejer nu, säger Maxe Axelsson ovetandes om att Hempo Hildén redan har funderingar på en ny festival nästa år. Maxe Axelsson började arbeta med Kristianopelfestivalen

Annons

i maj. Det första han gjorde var att banta kostnaderna med runt 150 000 kronor, en knapp tjugondel av den totala budgeten.

- Jag har jobbat som ett svin i helgen för att styra upp. Hade de minskat lite utgifter här och där så hade det kunnat gå. Det var inte så långt borta. (BLT)

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons