Annons

Vattenskotrar stör mindre efter förarbeviskrav

Fritid • Publicerad 9 juli 2022
Störande körning med vattenskotrar har varit ett hatobjekt för många. Men sedan krav på förarbevis infördes har klagomålen minskat. Arkivbild.
Störande körning med vattenskotrar har varit ett hatobjekt för många. Men sedan krav på förarbevis infördes har klagomålen minskat. Arkivbild.Foto: Torstein Bøe/NTB/TT

Sedan lagen om förarbevis på vattenskotrar infördes den 1 maj i år har klagomålen på buskörande vattenskoterförare minskat markant.

– Så här års, en vacker sommardag, förr om åren, då blev vi nedringda med klagomål men i år är det inte alls samma sak, säger Per Engvall, operativ koordinator vid sjöpolisen i Stockholm, till SR Ekot.

Även Kustbevakningen har märkt att problemen med vattenskoterkörning har minskat i och med den nya lagen. Laglydigheten verkar också vara stor. I förra veckan genomfördes riktade kontroller av vattenskoterförare på olika platser i Sverige och bara ett fåtal saknade förarbevis.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons