Annons

Värmeböljan försenar tågtrafik

Trafik • Publicerad 17 juni 2021
Ökad brandrisk i skog och mark och dessutom risk för solkurvor på grund av värmeböljan – därför sänks hastigheten på vissa tågsträckor i Småland och Västsverige. Arkivbild.
Ökad brandrisk i skog och mark och dessutom risk för solkurvor på grund av värmeböljan – därför sänks hastigheten på vissa tågsträckor i Småland och Västsverige. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tågen kommer att gå långsammare på vissa sträckor på grund av värmeböljan. Orsaken är risken för solkurvor och den ökade brandrisken i skog och mark.

Den sänkta hastigheten kommer att leda till förseningar och Trafikverket varnar också för att resor kan komma att ställas in med kort varsel.

Annons

I Västsverige berörs sträckorna Uddevalla–Strömstad och Varberg–Borås från torsdag eftermiddag till fredag eftermiddag.

Därutöver kommer hastigheten från fredag morgon till lördag kväll att sänkas på ett stort antal tågsträckor i Småland:

Rimforsa–Hultsfred, Blomstermåla–Berga, Kalmar–Blomstermåla, Nässjö–Vetlanda, Eksjö–Hultsfred samt Berga–Oskarshamn. På sträckan Hultsfred–Berga sänks hastigheten redan torsdag eftermiddag.

Resenärer uppmanas att inför resan kontrollera vad som gäller hos de aktuella tågbolagen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons