Annons

Våldutsatt kvinna larmade polis via mejl

Brott • Publicerad 1 februari 2020
En 23-åring åtalas för att ha våldtagit och misshandlat sin flickvän i en Malmölägenhet. Arkivbild.
En 23-åring åtalas för att ha våldtagit och misshandlat sin flickvän i en Malmölägenhet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ex-pojkvännen misshandlade henne och höll henne inlåst. Då mejlade den 25-åriga kvinnan polisen – som var på plats efter 13 minuter och grep mannen, rapporterar Sydsvenskan.

”Hej jag har blivit misshandlad under några dagar av mitt ex. Han låter mig inte gå ut och slår mig dagligen. Han har min telefon så jag kan inte ringa 112. Hjälp skicka någon nu”, skrev kvinnan i december när den 23-årige mannen tillfälligt lämnat lägenheten, som hon inte vågade lämna.

Annons

När poliserna bankade på dörren i centrala Malmö hade mannen återvänt. Efter att ha gjort motstånd blev han nedbrottad och handfängslad.

I förhör berättade kvinnan att hon hållits inlåst i tre dygn och flera gånger blivit misshandlad och våldtagen. Nu åtalas mannen mot sitt nekande för våldtäkt och två fall av misshandel. Brottet olaga frihetsberövande gick inte att styrka, enligt åklagaren.

Den snabba utryckningen blev avgörande i utredningen, eftersom patrullerna kunde säkra bevis och dokumentera kvinnans sinnesstämning och skador, skriver tidningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons