Annons

Våldsutsatt på skyddat boende slagen av chef

Brott • Publicerad 10 september 2020
En våldsutsatt person på ett skyddat boende misstänks ha blivit slagen och sexuellt trakasserad. En lex Sarah-anmälan har gjorts till Ivo. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En person placerad på ett skyddat boende misstänks ha blivit slagen och sexuellt trakasserad av boendets chef. Gislaveds kommun har anmält saken till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex Sarah, rapporterar P4 Jönköping.

Personen, som tidigare varit våldsutsatt, placerades på ett skyddat boende i februari. Men under ett samtal med en socialsekreterare i somras framgick att personen inte bodde på boendet utan hos boendets chef.

Annons

Gislaveds kommun ser händelserna som ett allvarligt missförhållande och hur länge det hela har pågått ska nu utredas. Kommunen har även omplacerat en annan familj som varit placerat på det skyddade boendet.

Enligt P4 Jönköping kommer chefen på boendet att polisanmälas.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons