Annons

Vaccinlänk delad utanför riskgrupp

Coronaviruset • Publicerad 21 januari 2021
Personer utanför riskgrupp har bokat in sig för vaccinering efter att en länk till vaccinbokning delats. Arkivbild.
Personer utanför riskgrupp har bokat in sig för vaccinering efter att en länk till vaccinbokning delats. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

I Östergötland har personer som inte ingår i de prioriterade grupperna kunnat boka in sig för vaccinering mot covid-19. Det brev med vaccinationserbjudande som skickats ut till personer med hemtjänst innehåller en länk som ska användas om man vill boka tid. Länken har delats vidare till personer utanför de prioriterade grupperna, rapporterar P4 Östergötland.

Rickard Lundin, som ingår i sjukvårdsledningen för Region Östergötland, bekräftar att personer utanför riskgrupperna har bokat in sig för vaccination, men säger till radion att om någon verkligen också fått vaccinet den vägen så handlar det bara om ett fåtal individer.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons