Annons

Utskott bakom lagändring om pensionsflytt

Ekonomi • Publicerad 7 november 2019
Reglerna för flytt av försäkringssparande ska ändras. Arkivbild.
Reglerna för flytt av försäkringssparande ska ändras. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Lagförslaget om förändringar när det gäller rätten att flytta en pensionsförsäkring mellan olika aktörer har varit omdebatterat. De borgerliga partierna Moderaterna, Centern, Kristdemokraterna och Liberalerna har lyft att de inte anser att åtgärderna är tillräckliga för att verkligen stärka konsumenternas makt.

Nu meddelar dock Finansutskottet att man står bakom regeringens lagförslag för att förenkla flytt av ett försäkringssparande. Utskottet föreslår att riksdagen säger ja till förslaget, enligt ett pressmeddelande. Omröstningen sker den 13 november.

Annons

Men Finansutskottet poängterar att man vill se fler åtgärder på området och uppmuntrar riksdagen att be regeringen att snabbt komma med ett nytt lagförslag där fond- och depåförsäkringar skiljs från traditionella försäkringar.

"Syftet med detta är att ytterligare begränsa vilka avgifter företagen får ta ut vid återköp och flytt av fond- och depåförsäkringar", står det i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons