Annons

Utredningen fortsätter om svåra dykolyckan

Olycka • Publicerad 12 juli 2022
Sjöfartsverkets helikopter deltog i räddningsarbetet. Arkivbild.
Sjöfartsverkets helikopter deltog i räddningsarbetet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det är fortfarande inte klarlagt vad som orsakade den svåra dykolyckan i Gullmarsfjorden utanför Uddevalla i söndags. En dansk man i 55-årsåldern omkom och en svensk man i 50-årsåldern saknas.

– Vi har inte fått jättetydliga bilder av vad som har hänt. Dykarnas utrustning har skickats iväg för undersökning men vi har inte fått några svar än, säger förundersökningsledaren Jacob Hellåker till TT.

Annons

Det var tre män som dök på nedåt 90 meters djup i Gullmarsfjorden. Något gick fel och en av dykarna kom upp till ytan och slog larm. Den överlevande dykaren har hörts av polisen som dock inte vill säga vad han berättat.

– Eftersom förundersökningen pågår kan jag inte säga något om det. Vi har också flera andra personer som ska höras, säger Hellåker.

Sjöpolisen ska påbörja sökandet efter den saknade dykaren på onsdagen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons