Annons

Utpressning för miljoner efter otrohet

En kvinna som tvingat till sig mer än två miljoner kronor från en tidigare älskare döms till fängelse i 3,5 år bland annat för grov utpressning.
Kvinnan kände sig sviken när förhållandet tog slut, och ville såra mannen.
Brott • Publicerad 27 januari 2023
En kvinna som pressade sin ex-älskare på mer än två miljoner döms nu till fängelse i tre och ett halvt år. Arkivbild.
En kvinna som pressade sin ex-älskare på mer än två miljoner döms nu till fängelse i tre och ett halvt år. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Både mannen och kvinnan jobbade på ett stort företag i Västsverige, när de inledde en hemlig relation. Den pågick i tre år, trots att båda var gifta på var sitt håll, skriver Göteborgs-Posten.

När mannen bytte avdelning inom företaget tog relationen slut. Kvinnan blev besviken.

Annons

– Han lovade att lämna sin fru, sedan skulle vi vara tillsammans. Jag skiljde mig från min man. Men varje gång jag frågade om hans fru och om han tänkte lämna henne så sa han att han behövde lite mer tid, har kvinnan sagt i förhör, enligt GP.

Efter en tid krävde kvinnan att få pengar av sin tidigare älskare. Hon hotade att förstöra mannens familj, och att anmäla honom för våldtäkt.

– Jag var livrädd för vad som skulle hända om jag inte betalade, har mannen sagt i förhör, enligt GP.

Totalt gjorde han 108 överföringar till kvinnan, sammanlagt drygt två miljoner kronor. Sedan gick mannen till polisen.

Förutom fängelsestraffet ska kvinnan nu betala tillbaka alla pengarna till mannen. Hon döms av tingsrätten för grov utpressning och grovt övergrepp i rättssak.

Mannens fru fick höra talas om historien i somras, när den tidigare älskarinnan skickade en blombukett. Paret ligger nu i skilsmässa.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons