Annons

USA:s handelsunderskott det högsta på tolv år

Ekonomi • Publicerad 3 september 2020
USA:s import ökade i rekordfart i juli, vilket gav det största underskottet i handeln med omvärlden sedan juli 2008. Arkivbild.
USA:s import ökade i rekordfart i juli, vilket gav det största underskottet i handeln med omvärlden sedan juli 2008. Arkivbild.Foto: Ben Margot AP/TT

Världshandeln har börjat ta fart igen och underskottet i USA:s handel med omvärlden har lyft till den högsta nivån sedan 2008, med rekordökningar för importen som viktigaste förklaring.

Underskottet lyfte 18,9 procent till 63,6 miljarder dollar, enligt USA:s handelsdepartement. Ökningen var oväntat stor. Analytiker hade i snitt räknat med att underskottet skulle öka till 58 miljarder, enligt en Reutersenkät.

Importen lyfte med 10,8 procent till 231,7 miljarder dollar, medan exporten steg 8,1 procent till 168,1 miljarder dollar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons