Annons

Uppgifter om drönarattacker på båda sidor

Flera ukrainska drönare har förstörts i Ryssland och på annekterade Krimhalvön, enligt Rysslands försvarsdepartement.
I Ukraina har 17 av 22 drönarattacker avvärjts, uppger Ukrainas luftstyrkor.
Ukraina • Publicerad 14 september 2023
Ryssland använde sig av iransktillverkade Shahed-drönare i nattens attacker mot Ukraina, enligt de ukrainska luftstyrkorna. Arkivbild.
Ryssland använde sig av iransktillverkade Shahed-drönare i nattens attacker mot Ukraina, enligt de ukrainska luftstyrkorna. Arkivbild.Foto: Efrem Lukatsky/AP/TT

Ryssland hävdar att man natten mot torsdagen förstört flera ukrainska drönare som flugit in över regionerna Brjansk och Belgorod nära den ukrainska gränsen.

Det finns inledningsvis inga uppgifter om dödsoffer.

Annons

Det ryska försvarsdepartementet skriver på Telegram att sex drönare sköts ned på fyra olika platser över Brjansk.

Brjanskregionens guvernören Aleksander Bogomaz uppger att det inte finns uppgifter om varken dödsoffer eller materiella skador och att räddningstjänsten är på plats och arbetar.

Belgorods guvernör Vjatjeslav Gladkov uppger att en drönare som flugit över regionen förstörts och att den inte orsakat skada på varken människor eller byggnader.

Även från den av Ryssland annekterade Krimhalvön kommer ryska uppgifter om ukrainska drönarattacker under torsdagsmorgonen.

Målet var, enligt ryska försvarsdepartementet, ett fartyg från Svartahavsflottan. Samtliga fem havsdrönare förstördes av ryska styrkor, hävdar departementet.

Ukrainas luftförsvar sköt under natten till torsdagen ner 17 av totalt 22 ryska drönare riktade mot de ukrainska regionerna Mykolajiv, Zaporizjzja, Dnipropetrovsk och Sumy, uppger landet luftstyrkor.

Attackerna, med iransktillverkade Shahed-drönare, kom från tre olika håll och varade i fem och en halv timme, skriver de på Telegram. Det finns inga uppgifter om skador eller dödsfall.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons