Annons

Uppgifter: Missnöje i V efter las-uppgörelse

Politik • Publicerad 5 december 2020
Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar skriver på Twitter att V nu ska lyssna på övriga fackförbund och sedan återkomma. Arkivbild.
Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar skriver på Twitter att V nu ska lyssna på övriga fackförbund och sedan återkomma. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Flera hundra vänsterpartister kräver i ett internt upprop att V ska stå fast vid hotet om att avsätta regeringen om anställningstryggheten försämras, rapporterar Ekot som läst uppropet.

I fredags anslöt sig fackförbunden Kommunal och IF Metall till uppgörelsen mellan tjänstemannafacken PTK och Svenskt näringsliv, trots att flera andra LO-förbund sagt nej.

Annons

Vänsterpartiet har tidigare riktat hård kritik mot att förhandlingarna skett under hot om lagstiftning, eftersom den så kallade Toijer-utredningen som ligger till grund för lagstiftningen uppfattas som viktad till arbetsgivarnas fördel.

Partiledaren Nooshi Dadgostar skrev under fredagen på Twitter att V nu ska lyssna på övriga fackförbund och sedan återkomma.

"Idag har vi också sett att substantiella ändringar har skett i avtalet. Vi kommer nu att följa processen framåt", skriver Dadgostar.

Partiledningen har ett möte under lördagen där las-uppgörelsen, enligt uppgifter till Ekot, ska diskuteras.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons