Annons

Uppåt på Wall Street

Börs • Publicerad 13 januari 2021
USA-börserna steg på onsdagen. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan AP/TT

USA-börserna steg på onsdagen efter en handelsdag som pendlade upp och ner runt nollstrecket. Investerarna förhöll sig avvaktande i väntan på omröstningen om ett eventuellt riksrättsåtal mot presidenten.

Chiptillverkaren Intel steg 7,0 procent sedan bolaget meddelat att vd:n Bob Swan ska ersättas med mjukvarutillverkaren Vmwares nuvarande vd Pat Gelsinger i februari.

Annons

Exxon var en annan vinnare, upp 1,2 procent, sedan JP Morgan uppgraderat aktien grundat på att oljejätten lyckats skära ned på utgifterna.

Bioteknikföretaget Regeneron gick upp 1,2 procent sedan den amerikanska regeringen sagt att man tänker köpa ytterligare 1,25 miljoner doser av bolagets syntetiska antikroppsbehandling. Preparatet är mest känt för att det gavs till president Donald Trump när han insjuknat i covid-19.

Dow Jones industriindex förändrades marginellt , Nasdaqs kompositindex ökade 0,4 procent och S&P 500 lyfte 0,2 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons