Annons

Uppåt i Asien efter börsfallet

Börs • Publicerad 2 mars 2020
Tokyobörsen lyfte i måndagens handel.
Tokyobörsen lyfte i måndagens handel.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Tokyobörsen återhämtade sig något under måndagen sedan centralbanken Bank of Japan uttalat sig om att vidta åtgärder för att öka stabiliteten i ekonomin i spåren av coronavirusutbrottet. Även andra centralbanker har gett liknande signaler.

Nikkei 225-index steg cirka en procent och det bredare Topix-indexet steg lika mycket. Det är dock en bit kvar för att hämta igen förra veckans ras.

Annons

Även i Kina och Sydkorea stiger börserna.

Inköpschefsindex för den kinesiska tillverkningsindustrin visade i februari på den kraftigaste inbromsningen sedan mätningarna började 2004. Men i takt med att antalet nya insjuknande i coronaviruset avtagit i Kina och ökade förhoppningar om centralbanksstimulanser finns en svag optimism.

Hongkongbörsens Hang Seng-index lyfter 0,7 procent medan Shanghaibörsens kompositindex ökar 3,2 procent i den sena handeln.

Seoulbörsens Kospi-index gick upp 0,8 procent.

Taiwans Weighted index fortsatte ned och sjönk 1,1 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons