Annons

Ungern blir tema för nästa års bokmässa

Bokmässan i Göteborg kan summeras med 3 200 programpunkter och mer än 2 300 medverkande personer från 46 länder. I år stod Brasilien i fokus, nästa år blir det Ungern.
Nyheter • Publicerad 28 september 2014

Den 30-årsjubilerande bokmässan i Göteborg, som pågick mellan 25 och 28 september, hade Brasilien som tema. Den brasilianska delegationen på bokmässan bestod av 24 romanförfattare, poeter, dramatiker och litteraturvetare.

– Vi är övertygade om att Brasiliens medverkan på Bokmässan har bidragit till att öka svenskarnas intresse för brasiliansk litteratur, som under de senaste åren har tilldragit sig alltmer uppmärksamhet över hela världen, säger André Maciel, chef för kulturavdelningen vid Brasiliens utrikesdepartement.

Annons

Nästa år sätter bokmässan fokus på Ungern - ett land med en lång och stark litterär tradition. Temasatsningen genomförs i samarbete med Balassi-institutet, det ungerska kulturinstitutet.

– Att vara fokusland på ett forum som har en trettioårig tradition är en unik möjlighet till ökad förståelse och fördjupade relationer mellan olika kulturer och länder. Vi känner oss hedrade, säger Emöke Andersson Lipcsey, Balassi-institutets representant i Sverige.

Redan nu står det klart att den ungerske författaren Péter Esterházy har tackat ja till att medverka på bokmässan 2015 som arrangeras 24 till 27 september.

Kim Ustamujic Johansen
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons