Annons

Ung man döms till fängelse för mordförsök

Brott • Publicerad 9 april 2021
En 18-årig man döms till fyra års fängelse för mordförsök efter att ha knivhuggit en man i 25-årsåldern i bröstet i Umeå förra året. Arkivbild.
En 18-årig man döms till fyra års fängelse för mordförsök efter att ha knivhuggit en man i 25-årsåldern i bröstet i Umeå förra året. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En 18-årig man döms till fyra års fängelse för mordförsök efter att ha knivhuggit en man i 25-årsåldern i bröstet, rapporterar SVT Nyheter Västerbotten.

En 19-årig kvinna som tillsammans med mannen stod åtalad för mordförsök slipper fängelse. I stället döms hon till skyddstillsyn för grovt egenmäktigt förfarande, skriver kanalen.

Annons

Brottet skedde på Liljansberget i Umeå i december förra året. Mannen och kvinnan hade stämt träff med målsäganden för att köpa droger av honom. Men i hemlighet planerade de att råna knarkförsäljaren.

När 18-åringen gick till angrepp mot den andre mannen blev målsäganden svårt skadad, men tack vare att han fick vård snabbt överlevde han våldet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons