Annons

UD avråder från resor till Iran

coronavirus • Publicerad 27 februari 2020
Iran är ett av de länder som drabbats hårdast av coronavirusets utbrott.
Iran är ett av de länder som drabbats hårdast av coronavirusets utbrott.Foto: Ebrahim Noroozi/AP/TT

Utrikesdepartementet beslutar att från och med nu avråda från alla icke nödvändiga resor till Iran. Anledningen är det stora utbrottet av det nya coronaviruset som drabbat landet.

– Eftersom flera angränsande länder har stängt sina gränser dit och ett antal flygbolag tillfälligt upphört med att flyga till och från Iran är möjligheterna att resa in och ut ur landet är för närvarande mycket begränsade, säger Julia Eriksson Pogorzelska på UD:s pressjour.

Annons

Ambassadens möjlighet att bistå svenska medborgare konsulärt är begränsad, som en följd av den rådande situationen i Iran.

Det är ett av de länder som drabbats hårdast av coronavirusets utbrott och Irans sjukvårdssystem är enligt UD hårt belastat.

– Lokala smittskyddsreducerande åtgärder förekommer i stora delar av Iran och det kan inte uteslutas att ytterligare åtgärder införs med kort varsel, säger Julia Eriksson Pogorzelska.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons