Annons

Tyskt och franskt vapenembargo mot Turkiet

Tyskland • Publicerad 12 oktober 2019
Tysklands utrikesminister Heiko Maas säger att Tyskland omedelbart stoppar vapenexport till Turkiet, om vapnen kan användas i offensiven i Syrien. Arkivbild.
Tysklands utrikesminister Heiko Maas säger att Tyskland omedelbart stoppar vapenexport till Turkiet, om vapnen kan användas i offensiven i Syrien. Arkivbild.Foto: AP/TT

Tyskland och Frankrike stoppar vapenexporten till Turkiet på grund av landets offensiv och attacker mot den kurdiska YPG-milisen i nordöstra Syrien.

Den tyske utrikesministern Heiko Maas säger att "Tysklands federala regering inte kommer att utfärda några nya tillstånd för krigsmateriel som kan användas av Turkiet i Syrien".

Annons

I samklang meddelar Frankrike att man också stoppar all vapenförsäljning till Turkiet.

"Detta beslut gäller med omedelbar verkan", sägs det i ett gemensamt uttalande från Frankrikes utrikes- och försvarsdepartement.

Det sades också att EU:s utrikesministrar ska samlas för att försöka finna en gemensam hållning i Bryssel under måndagen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons