Annons

Tyskland: Dra inte in Nordstream i Ukrainafrågan

Ukraina • Publicerad 13 januari 2022
Tysklands försvarsminister Christine Lambrecht. Arkivbild.
Tysklands försvarsminister Christine Lambrecht. Arkivbild.Foto: Britta Pedersen/AP/TT

Tysklands försvarsminister Christine Lambrecht varnar för att blanda in den rysk-tyska gasledningen Nordstream 2 i diskussionerna om Ukrainakonflikten.

– Vi behöver lösa den här konflikten, och vi behöver lösa den genom samtal. Det är den möjligheten som står till buds nu, och vi borde använda den snarare än att dra kopplingar till projekt som inte har någon bäring på den här konflikten, säger hon till radiokanalen RBB.

Annons

I onsdags hotade demokratiska senatsledamöter i USA med stora konsekvenser om Ryssland än en gång invaderar Ukraina, däribland sanktioner mot Vladimir Putin själv och mot ryska banker, enligt nyhetsbyrån AFP.

Samtidigt pågår en konflikt bland ledamöterna om huruvida Nordstream 2 ska involveras. Republikanen Ted Cruz vill införa sanktioner även mot företag inblandade i den rysk-tyska gasledningen, något som Bidenregeringen befarar skulle försura relationerna till Berlin och därmed begränsa USA:s möjlighet att påverka utvecklingen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons