Annons

Två utklassningar – Sverige klart för VM-semi

Bandy • Publicerad 20 februari 2020
Sverige kunde måljubla 19 gånger i Oslo under torsdagen. Här efter ett mål i 11–1-segern mot hemmanationen Norge.
Sverige kunde måljubla 19 gånger i Oslo under torsdagen. Här efter ett mål i 11–1-segern mot hemmanationen Norge.Foto: Fredrik Hagen/NTB scanpix/TT

Sverige fortsätter att dominera i bandy-VM i Oslo och är klart för semifinal efter dubbla utklassningar under torsdagen.

Vid lunchtid besegrades USA med 8–0 sedan Villa Lidköpings Tilda Ström bland annat blivit fyramålsskytt. På kvällen kördes hemmanationen Norge över med 11–1, Skutskärs Linnéa Larsson gjorde då tre mål i matchen.

Annons

Sverige vann A-gruppen efter fyra raka segrar och totalt 23–3 i målskillnad. I fredagens VM-semifinal väntar Finland som Sverige besegrade med 1–0 i gruppspelet. I den andra semin möts Ryssland och Norge.

Sverige har tagit åtta av nio VM-guld sedan den första turneringen 2004. Alla gånger har finalmotståndaren varit Ryssland, som vann mästerskapet 2014.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons