Annons

Bil beskjuten i bostadsområde – två skadade

Brott • Publicerad 7 juli 2022
Två personer har skjutits i Hagsätra i Stockholm. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två män i 20-årsåldern fördes till sjukhus efter en skottlossning i ett bostadsområde i Hagsätra i södra Stockholm. Larmet kom vid 00.30-tiden natten mot torsdag.

– Det är två män i 20-årsåldern som har blivit beskjutna i en bil. De kan ha varit ute ur bilen när vi kom fram men de verkar ha blivit beskjutna i bilen för att rutorna var skadade, säger Per Fahlström på polisen.

Annons

Männen fördes till sjukhus i ambulans för allvarliga skador, deras tillstånd uppges vara stabilt.

Ingen har gripits, men flera personer ska ha setts lämna platsen kort efter dådet.

– Om de har någon koppling till det inträffade kan jag dock inte svara på, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning under natten. Avspärrningen hävdes under torsdagsförmiddagen och utredningsarbetet fortsätter.

– Vi är i ett intensivt utredningsskede. Vi är i stort behov av information från närområdet, har man hört eller sett något vill vi att man vänder sig till polisen för att lämna tips, säger Mats Eriksson.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons