Annons

Två miljoner färre flög med SAS i augusti

Ekonomi • Publicerad 7 september 2020
SAS tappade 74 procent av sina passagerare i augusti jämfört med augusti i fjol. Arkivbild.
SAS tappade 74 procent av sina passagerare i augusti jämfört med augusti i fjol. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SAS flög under augusti 2,1 miljoner färre passagerare, jämfört med i augusti förra året. Det motsvarar en minskning med 74 procent. Jämfört med månaden före ökade antalet passagerare dock med 12 000 passagerare.

"Under hösten avser vi att öka antalet flygningar och öppna upp fler linjer, i takt med att efterfrågan återkommer", säger SAS vd Rickard Gustafson i en kommentar.

Annons

Efter att tidigare ha haft de allra flesta planen parkerade på marken har SAS under sommaren gradvis ökat sin kapacitet. I juli var 45 av totalt 150 flygplan i trafik. Bolaget opererade med 73 procent lägre kapacitet under augusti, jämfört med samma månad i fjol.

SAS har tidigare meddelat att merparten av det inhemska flygnätet i Sverige, Norge och Danmark kommer att vara täckt under hösten och ytterligare 18 rutter på den europeiska marknaden läggs till. Flygningar till USA utökas också och rutten Köpenhamn–Shanghai öppnas åter.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons