Annons

Två med stickskador efter bråk i Tensta

Brott • Publicerad 26 juli 2020
Två män, en i 30-årsåldern och en i 50-årsåldern, har hittats med stickskador vid Gullingeplan i Tensta. Arkivbild.
Två män, en i 30-årsåldern och en i 50-årsåldern, har hittats med stickskador vid Gullingeplan i Tensta. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Två män, en i 30-årsåldern och en i 50-årsåldern, har hittats med stickskador vid Gullingeplan i Tensta.

– Det verkar som att det föregåtts av ett bråk mellan flera personer utomhus, säger Åsa Wallentin, presstalesperson för polisregion Stockholm.

Annons

Allmänheten larmade om en skadad man vid halv tre-tiden på söndagen och när polisen kom till platsen hittades 50-åringen med misstänkta stickskador i handen. Han var vid medvetande men omhändertogs för berusning. Kort därefter hittades 30-åringen, som hade allvarligare stickskador, i samma område.

– Där är skadeläget okänt. Han har förts till sjukhus med ambulans, säger Wallentin.

i nuläget är de två skadade männen inte misstänkta för något brott.

– Det har varit flera personer inblandade, som lämnat platsen, och vi håller just nu på att reda ut hur det här har gått till. Vi har ingen misstänkt i nuläget.

Händelsen rubriceras som försök till mord och polisen genomför nu teknisk undersökning och förhör av vittnen på platsen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons