Annons

Två fälls för grovt koppleri efter razzia

Brott • Publicerad 7 oktober 2020
Vid ett tillslag mot tre lägenheter rullades den omfattande prostitutionsverksamheten upp. Nu döms en kvinna och en man till fängelse för grovt koppleri och narkotikabrott. Arkivbild.
Vid ett tillslag mot tre lägenheter rullades den omfattande prostitutionsverksamheten upp. Nu döms en kvinna och en man till fängelse för grovt koppleri och narkotikabrott. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man och en kvinna fälls för grovt koppleri och narkotikabrott i en prostitutionsverksamhet där 20 kvinnor misstänks ha utnyttjats i Stockholmsområdet. De båda rekryterade kvinnorna, annonserade om sexköp och tog betalt.

Sexhandeln rullades upp i februari när polisens utredare tillsammans med en socialsekreterare sökte upp en kvinna som hade lagt ut en annons om sexköp på nätet. I lägenheten träffade de två kvinnor som de informerade om vilken hjälp som finns att få och gav dem sina kontaktuppgifter.

Annons

Dagen efter kontaktade kvinnorna polisen. De var rädda och berättade att det var en aggressiv stämning i lägenheten i Farsta i södra Stockholm.

Polisen åkte dit och grep en kvinna som nu döms till två år och en månads fängelse för grovt koppleri och narkotikabrott. Mannen greps senare. Han döms till fängelse i tre år och sex månader. Förutom grovt koppleri och narkotikabrott fälls han för våldtäkt och dopningsbrott, ringa brott. Var och en av dem döms att betala 420 000 kronor till staten som förverkat utbyte av brott.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons