Annons

Två anhållna för mordförsök i Kalmar

Brott • Publicerad 9 mars 2022
Två män har anhållits misstänkta för försök till mord i Kalmar den 18 februari. Arkivbild.
Två män har anhållits misstänkta för försök till mord i Kalmar den 18 februari. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två män har anhållits misstänkta för ett mordförsök i mitten av februari i Kalmar. De båda männen i 25–30-årsåldern greps på tisdagen och är på sannolika skäl misstänkta för brottet.

Det var den 18 februari som en fastighet på Värsnäsvägen i Kalmar blev beskjuten. En person befann sig i en lägenhet som träffades av skott, men personen skadades inte.

Annons

Kalmar har varit hårt drabbat av våldsdåd den senaste tiden. Två män har skjutits ihjäl inom loppet av en knapp månads tid och en rad skottlossningar har skett i staden.

– Det är en konflikt som pågår mellan två kriminella grupperingar. En del av konflikten handlar om droghantering och marknad, sedan kan det vara att man har en konflikt även av någon annan anledning, sade polisens presstalesperson Robert Loeffel till TT i måndags.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons