Annons

Tonårspojke ihjälskjuten i Malmö

En pojke i 15-årsåldern har dödats i en skottlossning i Malmö. En annan tonårspojke är livshotande skadad.
Många blev vittnen till händelsen, men ingen misstänkt är gripen.
Brott • Publicerad 10 november 2019
Polisens kriminaltekniker säkrar spår efter skottlossningen vid en pizzeria vid Möllevångstorget i Malmö.
Polisens kriminaltekniker säkrar spår efter skottlossningen vid en pizzeria vid Möllevångstorget i Malmö.Foto: Johan Nilsson/TT

– Vi kan bekräfta att en 15-årig pojke är avliden, säger Patric Fors, presstalesperson hos polisen.

Han kan inte gå in på när pojken avled, eller säga något närmare om omständigheterna kring pojkens död. Pojkens anhöriga är underrättade.

Annons

Ytterligare en tonåring är skottskadad, och uppges av sjukvården i Region Skåne ha livshotande skador. Polisen kan inte säga något om hur det ligger till med den andre tonåringen.

– Jag kan inte säga något om honom. Jag får hänvisa till sjukvården, säger Patric Fors.

Polisen fick larm om en skottskadad person utanför en restaurang på Möllevångstorget vid 21-tiden på lördagskvällen.

Under tiden polisen arbetade på platsen fick de larm om ytterligare en skottskadad person som kommit till akutmottagningen i en privat bil.

Förhör hålls

Polisen ska nu gå igenom material från övervakningskameror vid Möllevångstorget.

– Den här skottlossningen inträffade på en plats där det var mycket folk, och vi har hållit vittnesförhör på plats. De förhören ska nu analyseras och kompletteras. När sådana här saker inträffar blir många berörda och chockade, och därför kan fler detaljer komma fram senare, säger Patric Fors.

Larmet om skottlossningen kom några minuter efter en kraftig explosion bara två kilometer därifrån.

– Vi fick in flera samtal om en explosion. I Hästhagen fann vi ett fordon med omfattande skador, och ytterligare ett fordon med skador. Dessutom var en portgång skadad, men ingen person har skadats.

Utreds separat

Många undrar nu vad som ligger bakom händelserna, om det finns ett samband mellan skottlossningen och sprängningen, och om det handlar om uppgörelser mellan gäng eller om det rör sig om andra motiv.

– Det är alldeles för tidigt att ha en uppfattning om motivbilden. Vi samlar in vittnesuppgifter, och är angelägna om att få fler vittnen, säger Patric Fors.

Annons

– I dag utreder vi dessa två händelser som separata utredningar.

Han kan inte säga något om vilka teorier polisen arbetar efter. Polisen kommer att hålla en presskonferens under måndagen.

Om det finns ett samband mellan händelserna under lördagskvällen och de sprängningar som skedde i Malmö under förra helgen är inte känt.

– Det tar tid att gå igenom det som hänt, och det måste få lov att ta tid.

Det finns ingen gripen eller misstänkt för något av brotten under lördagskvällen, enligt Patric Fors.

Polisen ska utöka sin närvaro i Malmö under söndagen, och även under måndagen.

– Fler patruller ska synas ute, både i polisbilar och till fots. När vi har utökad närvaro händer det inte lika mycket. Man är inte lika intresserad av det då vi syns, säger Patric Fors.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons