Annons

Tusentals kan ha flyttats till Falcon Funds

Brott • Publicerad 5 februari 2020
Bilden togs i början av november i samband med den första delen av rättegången den så kallade Falcon Funds-härvan i Stockholms tingsrätt.Foto: Henrik Montgomery/TT

Tusentals svenska pensionssparare kan ha flyttats mot sin vilja till den skandalomsusade pensionsfonden Falcon Funds, rapporterar TV4 Nyheterna.

Pensionsmyndigheten bekräftar att nästan 7 000 sparare flyttades till fonden med hjälp av en flyttblankett i september 2014, och att stickprov antyder att merparten av blanketterna var förfalskade. Blanketterna saknade kopieringsskydd, och lästes in av en automatisk inläsningstjänst på Pensionsmyndigheten som godkände dem oavsett hur signaturerna såg ut.

Annons

Skandalen kring det maltesiska bolaget Falcon Funds rullades upp under 2016. Över 20 000 pensionssparare som placerat pengar i Falcon Funds fonder misstänks ha blivit blåsta på minst 230 miljoner kronor. I den misstänkta kuppen ska spararnas pensionspengar ha förts över till Falcon Funds utan deras vetskap.

Tre personer är huvudmisstänkta i en pågående rättegång i Stockholms tingsrätt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons