Annons

Tusentals får gå när Air Canada skär ner

Ekonomi • Publicerad 16 maj 2020
En tom biljetthall på Union Station i Toronto. Bilden är från den 28 mars.
En tom biljetthall på Union Station i Toronto. Bilden är från den 28 mars.Foto: Chris Young/AP/TT

Air Canada kommer att säga upp minst hälften av sin personal på grund av de stora förluster som uppstått med anledning av coronakrisen. Beslutet rör uppemot 20 000 personer.

Flygbolaget har fattat beslutet efter att ha tvingats minska antalet flygavgångar med 95 procent på grund av gränsstängningar och andra restriktioner, skriver bolaget i ett mejl till de anställda som nyhetsbyrån AFP tagit del av.

Annons

"I dag tog vi det väldigt smärtsamma beslutet att reducera vår verksamhet enligt plan, vilket tyvärr innebär en minskning av vår arbetsstyrka med mellan 50 och 60 procent", skriver företaget, som har omkring 38 000 anställda.

Även den latinamerikanska flygjätten Latam ser sig tvungen att säga upp ett stort antal anställda. Företaget meddelar att 1 400 anställda ska friställas i Chile, Colombia, Ecuador och Peru.

Den internationella branschorganisationen IATA spår förluster på totalt 15 miljarder dollar för flygbolag i Latinamerika i år. Förra helgen ansökte colombianska Avianca om rekonstruktion i USA med hänvisning till coronakrisens effekter.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons