Annons

Tuffare regler efter virusutbrott i Bergen

Norge • Publicerad 8 september 2020
Efter en kraftig ökning av antalet coronasmittade i Bergen införs hårdare restriktioner, säger stadens ordförande i kommunfullmäktige Roger Valhammer.
Efter en kraftig ökning av antalet coronasmittade i Bergen införs hårdare restriktioner, säger stadens ordförande i kommunfullmäktige Roger Valhammer.Foto: Marit Hommedal /NTB/TT

Sedan i måndags har 42 nya personer bekräftats coronasmittade i Norges näst största stad Bergen.

– Antalet smittade i Bergen har gått upp kraftigt de senaste två veckorna. De flesta som har smittats har varit knutna till studiemiljöer, säger ordföranden i Bergens kommunfullmäktige Roger Valhammer (Ap) på en presskonferens på tisdagskvällen.

Annons

Därför kommer de coronakopplade restriktionerna att stramas åt i staden, vilket bland annat innebär att privata möten med mer än tio personer förbjuds.

Dessutom tillåts större offentliga arrangemang ha högst 50 deltagare, hittills har gränsen gått vid 200 personer. Och restauranger och barer måste föra listor över sina besökare.

Det införs också besöksrestriktioner på sjukvårdsinrättningar. Munskydd blir obligatoriskt i kollektivtrafiken och samtliga i staden som kan jobba hemifrån uppmanas att göra det.

De nya hårdare restriktionerna ska i ett första skede gälla de kommande tio dagarna, enligt Roger Valhammer.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons