Annons

Trump redo använda egen förmögenhet i kampanj

USA • Publicerad 8 september 2020
Trump är beredd att använda delar av sin privata förmögenhet i höstens återvalskampanj. Arkivbild.
Trump är beredd att använda delar av sin privata förmögenhet i höstens återvalskampanj. Arkivbild.Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/TT

USA:s president Donald Trump säger att han är beredd att använda delar av sin privata förmögenhet för att bekosta återvalskampanjen inför höstens presidentval.

– Om jag måste så kommer jag det. Vad som än krävs. Vi måste vinna, säger Trump när han får frågan.

Annons

Sedan början av 2019 har Trumps återvalskampanj kostat över sju miljarder kronor, vilket är mer än dubbelt så mycket som de pengar som hans motkandidat Joe Biden har lagt ner på sin kampanj.

Enligt tidningen New York Times så har Trumpkampanjen bland annat lagt stora pengar på två reklamklipp som sändes under amerikanska Super Bowl – dessa ostade strax under 100 miljoner kronor.

Trump hävdar att ett av skälen till att hans kampanj hittills varit kostsam är den pågående pandemin.

"På grund av det kinesiska viruset så har min kampanj, som hittills dragit in massa pengar, tvingats använda (medel) för att motverka alla falska nyheter om hur vi har hanterat det. Vi gjorde, och vi gör, ett STRÅLANDE jobb, och vi har massor av pengar kvar", skriver presidenten på Twitter.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons