Annons

Trump om borttagna coronainlägg: "Perfekta"

Både Facebook och Twitter har blockerat inlägg av Donald Trump som de anser innehöll vilseledande information om coronaviruset. Men USA:s president avfärdar anklagelserna.
USA • Publicerad 6 augusti 2020
USA:s president Donald Trump.
USA:s president Donald Trump.Foto: Andrew Harnik/AP/TT

Inläggen som plockades bort av sociala medier-giganterna innehöll en Fox News-intervju där Trump påstår att barn "är så gott som immuna" mot viruset.

I amerikansk radio försvarar presidenten nu sitt kritiserade yttrande, som han kallar "ett perfekt uttalande".

Annons

– Alla läkare säger samma sak som jag säger. Inte alla läkare, antar jag. Det finns några som inte skulle säga det, säger Trump i radiointervjun.

Facebook uppgav på torsdagen att man plockat bort inlägget från presidentens sida och Twitter sade att Trumps presidentkampanjs officiella konto tillfälligt stängdes av.

"Filmen innehåller falska påståenden om att en grupp människor är immuna mot covid-19, vilket bryter mot våra regler om skadlig och vilseledande information om coronaviruset", sade Facebooks talesperson Andy Stone i ett uttalande enligt CNN.

Courtney Parella från Trumpkampanjens pressavdelning kritiserade snabbt åtgärden.

"Återigen ser vi denna flagranta partiskhet som Silicon Valley visar presidenten, då reglerna bara gäller åt ena hållet. Presidenten konstaterade att barn är mindre mottagliga för coronaviruset. Sociala medieföretag är inte de som bestämmer vad som är sanning", sade Parella i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons