Trump hoppas på vaccin i slutet av året

President Donald Trump hävdar att USA är nära att få fram ett vaccin mot covid-19.
USA • Publicerad 4 maj 2020
USA:s president Donald Trump intervjuas av Fox News.
USA:s president Donald Trump intervjuas av Fox News.Foto: Evan Vucci/AP/TT

– Vi är väldigt säkra på att vi kommer att ha ett vaccin i slutet av året, säger Trump i en intervju med Fox News.

Många forskare världen över försöker bli först med att utveckla ett säkert och effektivt vaccin mot coronaviruset. Att lyckas med det redan till årsskiftet vore snabbare än många experter hävdat är möjligt, och Trump verkar medveten om att han springer händelserna i förväg när det gäller förutsägelserna om vaccinet.

– Läkarna skulle säga att jag inte borde säga så, men jag kommer att säga vad jag tror.

Trump verkar inte oroad över att de medicinska testerna av vaccinet genomförs ovanligt snabbt. Han framhärdar också att han med glädje ser att ett annat land lyckas ta fram ett vaccin snabbare än USA.

– Jag bryr mig inte, jag vill bara ha ett vaccin som fungerar, säger han.

Hittills har fler än 67 600 personer avlidit i sviterna av coronaviruset i USA, det är en ökning med 1 450 registrerade dödsfall det senaste dygnet och överlägset flest i världen. I landet finns över 1 150 000 bekräftat smittade.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.