Annons

Trump: "Historiska segrar"

USA • Publicerad 1 januari 2021
USA:s avgående president Donald Trump då han gick ombord presidentflyget Air Force One på väg tillbaka till Washington från sin semesteranläggning Mar-a-Lago på nyårsafton.
USA:s avgående president Donald Trump då han gick ombord presidentflyget Air Force One på väg tillbaka till Washington från sin semesteranläggning Mar-a-Lago på nyårsafton.Foto: Patrick Semansky/AP/TT

USA:s president Donald Trump berömmer sig själv för flera "historiska segrar" i ett nyårstal där han ser tillbaka på sin tid vid makten.

– Man måste minnas oss för det som blivit gjort, säger Trump.

Annons

Han lyfter bland annat fram att vaccin mot covid-19 tagits fram av amerikanska forskare och att han haft rätt i sin förutsägelse att det skulle ske före årets slut.

Den avgående presidenten har ännu inte formellt erkänt sig besegrad i presidentvalet i november som vanns av demokraten Joe Biden.

Även Biden höll ett nyårstal där han hyllade sjukvårdsarbetare och uppmanade människor att vaccinera sig.

– Jag är helt säker på att vi kommer tillbaka och att vi kommer tillbaka ännu starkare än förr, säger Biden, som tillträder den 20 januari.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons