Annons

Trots pandemin – vill starta nytt flygbolag

Ekonomi • Publicerad 6 oktober 2020
Erik G. Braathen på dagens pressträff.
Erik G. Braathen på dagens pressträff.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT
Ett nytt flygbolag är på väg att startas i Norge. Arkivbild.
Ett nytt flygbolag är på väg att startas i Norge. Arkivbild.Foto: NTB/TT

Trots den stora osäkerhet som klimatfrågan och covidpandemin innebär för flygbranschen kan ett nytt flygbolag vara på väg att bildas i Norge.

Bakom satsningen står Erik G Braathen, tidigare styrelsemedlem i Norwegian och vd för Braathens, tillsammans med "ett team med erfarenhet och kunskap om norsk luftfart", enligt ett pressmeddelande. Avsikten är enligt Erik G Braathen att bygga ett kundvänligt och ekonomiskt hållbart flygbolag som säkrar det norska flygutbudet med direktflyg till europeiska destinationer.

Annons

"Det är rätt tidpunkt att starta ett nytt flygbolag", säger initiativtagaren Erik G Braathen.

Fler än 25 personer jobbar med att bygga upp det nya bolaget, som planerar att starta med fem flyg av typen B737-800 eller A320. Målet är att ha ett plan i luften under första hälften av 2021 och 400 anställda innan 2022.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons