Annons

Tre häktade för innehav av designerdrog

Brott • Publicerad 3 juli 2023
Tre personer har häktats misstänkta för narkotikabrott sedan polisen hittat nätdrogen 3-CMC på två adresser i Gävle. Arkivbild.
Tre personer har häktats misstänkta för narkotikabrott sedan polisen hittat nätdrogen 3-CMC på två adresser i Gävle. Arkivbild.Foto: Tullverket/TT

Tre personer har häktats misstänkta för narkotikabrott sedan polisen hittat stora mängder av den amfetaminliknande drogen 3-CMC – också känd som "kristall" – på två olika adresser, rapporterar Gefle Dagblad.

Två av personerna häktades sedan polisen gjort ett tillslag på en adress i stadsdelen Sätra i Gävle och beslagtagit 1,9 kilo av drogen, samt ett vapen. Den tredje personen misstänks för mindre innehav av drogen på en annan adress i Gävle.

Drogen 3-CMC (3-klorometkatinon) blev allt vanligare i missbrukarkretsar under 2021, enligt Tullverket. Det är en syntetisk så kallad designerdrog som ofta beställs via nätet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons