Annons

Tre häktade efter danskt-svenskt tillslag

Brott • Publicerad 10 november 2019
Tre personer har häktats i Danmark misstänkta för allvarlig internationell brottslighet. I Sverige greps tre personer i helgen i samma ärende. Arkivbild.
Tre personer har häktats i Danmark misstänkta för allvarlig internationell brottslighet. I Sverige greps tre personer i helgen i samma ärende. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tre personer har häktats i Danmark misstänkta för allvarlig internationell brottslighet. En av dem häktades i sin frånvaro, rapporterar nyhetsbyrån Ritzau.

Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar.

Annons

Det var i lördags som den danska polisen slog till och grep ett antal personer vid en rastplats på Jylland. De gripna färdades i en svenskregistrerad bil, berättade ett vittne för Ekstrabladet.

Under lördagen grep svensk polis tre personer i Göteborgsområdet i samma ärende. De kommer att begäras utlämnade.

Polisen i Sverige kommenterar inte tillslaget utan hänvisar till den danska polisen. Enligt ett pressmeddelande från den danska polisen är bakgrunden till gripandena "en större internationell utredning beträffande särskild komplicerad och gränsöverskridande kriminalitet".

Misstankarna gäller inte terrorbrott, sade en talesperson för den danska polisen till Aftonbladet i lördags.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons