Annons

Två häktade för mordförsök på 14-åring

Brott • Publicerad 9 mars 2020
Polisens avspärrningar på platsen där en pojke har hittades skadad efter en skottlossning i Kärrtorp i södra Stockholm. Arkivbild.
Polisens avspärrningar på platsen där en pojke har hittades skadad efter en skottlossning i Kärrtorp i södra Stockholm. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Två unga män har häktats misstänkta för mordförsök på en 14-årig pojke i Kärrtorp i södra Stockholm. Häktningsförhandling med en tredje misstänkt person sker på tisdag.

Den 2 mars kom larm om en misstänkt skottlossning i Kärrtorp och 14-åringen hittades skottskadad. Polisen uppgav då att pojken var vid medvetande när han fördes till sjukhus.

Annons

– Männen blev häktade på sannolika skäl, den högre misstankegraden. Skälen för häktning är att det finns en risk att de återfaller i brott och att det finns en risk att de röjer bevis eller påverkar utredningen, säger kammaråklagare Ingrid Viklund.

Pojken ska ha blivit beskjuten från en förbipasserande bil och enligt åklagaren är utredningen fortfarande i ett tidigt skede.

– Vi säkrar och samlar bevis. Vi kommer att hålla ytterligare ett flertal vittnesförhör, vi tömmer och analyserar mobiltelefoner, inhämtar övervakningsfilmer och undersöker tekniska spår, säger Ingrid Viklund.

Åtal ska väckas senast den 23 mars.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons