Annons

Tonåringar åtalas för flera våldtäkter

Brott • Publicerad 10 februari 2022
En 17-åring i Skåne åtalas för två våldtäkter och en 19-åring åtalas för tre våldtäkter. Ett av övergreppen ska de ha begått tillsammans. Arkivbild.
En 17-åring i Skåne åtalas för två våldtäkter och en 19-åring åtalas för tre våldtäkter. Ett av övergreppen ska de ha begått tillsammans. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två tonåringar åtalas för att tillsammans ha våldtagit en berusad kvinna i Skåne. De ska också ha bestulit henne på 4 000 kronor, skriver Ystads Allehanda. Åklagaren bedömer det som en grov våldtäkt, eftersom de misstänks ha begått övergreppet tillsammans.

Enligt åtalet ska samma personer, 17 och 19 år gamla, också ha våldtagit en 14-årig flicka. Hon var berusad och sovandes när 17-åringen gav sig på henne, enligt åtalet. Dagen därpå misstänks 19-åringen ha utsatt samma flicka för våldtäkt. Han åtalas också för våldtäkt mot ytterligare en 14-årig flicka vid ett annat tillfälle.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons