Annons

Tomt vid Kaaba efter oro för coronaviruset

Saudiarabien • Publicerad 7 mars 2020
Den enorma ansamling av muslimska troende som vanligtvis brukar finnas att beskåda vid Kaaba i Stora Moskén i Mecka var som bortblåst i spåren av oro för det nya coronaviruset. Bild till vänster från augusti 2018, till höger från mars 2020.
Den enorma ansamling av muslimska troende som vanligtvis brukar finnas att beskåda vid Kaaba i Stora Moskén i Mecka var som bortblåst i spåren av oro för det nya coronaviruset. Bild till vänster från augusti 2018, till höger från mars 2020.Foto: Dar Yasin/ Amr Nabil/AP/TT
Oron för det nya coronaviruset sätter tydliga spår vid Kaaba i Stora Moskén i Mecka. Bild till vänster från augusti 2018, till höger från mars 2020.
Oron för det nya coronaviruset sätter tydliga spår vid Kaaba i Stora Moskén i Mecka. Bild till vänster från augusti 2018, till höger från mars 2020.Foto: Dar Yasin/ Amr Nabil/AP/TT
Disinfektionsarbete runt Kaaba i Stora moskén i Mecka, Saudiarabien, där det i vanliga fall är fullt med människor.
Disinfektionsarbete runt Kaaba i Stora moskén i Mecka, Saudiarabien, där det i vanliga fall är fullt med människor.Foto: Amr Nabil
Pilgrimer vid Kabba i Stora Moskén i Mecka. Arkivbild.
Pilgrimer vid Kabba i Stora Moskén i Mecka. Arkivbild.Foto: Hassan Ammar

Den enorma ansamling av muslimska troende som vanligtvis finns på plats vid Kaaba i Stora Moskén i Mecka var under fredagsbönen som bortblåst, på grund av oro för det nya coronaviruset. På bilden från nyhetsbyrån AP syns bara ett fåtal personer i skyddskläder intill den massiva helgedomen. De blåklädda människorna arbetade med att sterilisera området och förhindra smittspridning av viruset i landet.

– Jag känner att Kaaban har berövats mig. Det är väldigt läskigt att det är tomt, sade en person som inte tilläts beträda området till AFP.

Annons

Området som har varit avstängt sedan i torsdags öppnades på nytt under lördagen.

Ett första coronafall bekräftades i Saudiarabien i måndags. Totalt har fem fall rapporterats i landet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons