Annons

Tokyobörsen fortsätter uppåt

Börs • Publicerad 27 november 2020
Som på många andra håll ökar samhällsspridningen av covid-19 i Japan, men Tokyobörsen fortsätter att stiga. Arkivbild.
Som på många andra håll ökar samhällsspridningen av covid-19 i Japan, men Tokyobörsen fortsätter att stiga. Arkivbild.Foto: Koji Sasahara/AP/TT

För fjärde dagen i rad klättrar Tokyobörsen uppåt, efter att först ha sjunkit några minuter efter öppning. Nikkei 225-indexet hade efter knappt två timmars handel stigit 0,3 procent, medan det bredare Topixindexet hade gått upp 0,6 procent.

Tokyobörsen har stigit hela veckan, trots en ökad samhällsspridning av coronaviruset i Japan. Men fredagens uppgång är hittills något blygsammare än gårdagens.

Annons

– I och med att den amerikanska marknaden har varit stängd på grund av Thanksgiving, tynger ökningen av coronasmittade i Japan ner marknaden, kommenterar Okasan Online Securities chefsstrateg Yoshihiro Ito börsrörelserna, till nyhetsbyrån AFP.

Även i Kina stiger aktierna. Shanghais kompositindex har efter en halvtimmes handel klättrat 0,3 procent, medan motsvarigheten i Shenzhen är ökat 0,4 procent.

Men i Taiwan och Hongkong är det däremot minussiffror. I den tidiga handeln har Taiwanbörsen sjunkit 0,2 procent, medan Hang Seng-index gått ner 0,3 procent.

Seoulbörsens Kospi-index har stigit 0,2 procent i förmiddagshandeln.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons