Annons

Turkiet i attack mot regimmål i Syrien

Turkiska styrkor har attackerat 115 syriska regimmål, uppger det turkiska försvarsdepartementet. Attackerna var enligt Ankara ett svar på att fem soldater dödats på en turkisk militärbas i nordvästra Syrien.
Damaskus har inte bekräftat händelsen.
Syrien • Publicerad 10 februari 2020
Syriska regeringsstyrkor i en by i Aleppoprovinsen under söndagen. Bilden kommer från Syriens officiella nyhetsbyrå Sana.Foto: Sana/AP/TT

Drygt 100 syriska soldater ska ha dödats i det turkiska militärangreppet, skriver den statliga nyhetsbyrån Anatolia.

Sedan i december har syriska regeringsstyrkor, understödda av Ryssland, i intensiva räder genomfört attacker i Idlib- och Aleppoprovinsen i landets nordvästra delar för att driva ut rebellgrupper från regionen.

Annons

På måndagen dödades fem turkiska soldater i ett syriskt luftangrepp mot en turkisk postering på militärflygplatsen Taftanaz i Idlib. Ytterligare fem skadades i attacken. Och i förra veckan dödades sju turkiska soldater och en civilanställd i en granatattack i samma provins.

Turkiet har skickat omfattande förstärkning till Syrien i form av bland annat stridsvagnar, kanoner och fler militärer de senaste dagarna.

Minst nio civila, varav sex barn, dödades i Aleppoprovinsen på måndagen. Dagen före dödades minst 20 personer i regeringsoffensiven, som bland annat syftar till att återta en viktig motorväg som förbinder Aleppo med Damaskus.

Hundratals människor har dödats, och omkring 690 000 har flytt mot den turkiska gränsen under den senaste offensiven enligt FN, som vädjat om ett eldupphör.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons