Annons

Timplanerna i skolan ses över

Utbildning • Publicerad 20 februari 2020
Skolverket ska se över timplanerna i skolan. Arkivbild
Skolverket ska se över timplanerna i skolan. ArkivbildFoto: Alexander Olivera/TT

Skolverket har av regeringen fått i uppdrag att se över timplanerna för grundskolan. Syftet är att skapa en bättre balans mellan undervisningens innehåll och den undervisningstid som anges i timplanerna.

"I skolan ska alla elever lära sig det man behöver för att kunna försörja sig, läsa vidare och vara en aktiv samhällsmedborgare", säger utbildningsminister Anna Ekström i ett pressmeddelande.

Annons

Särskilt ska man se över om det går att öka undervisningstiden i ett eller flera ämnen genom att minska eller ta bort tid från elevens val. Samtidigt ska man analysera vilka konsekvenser det kan få för undervisningen i teckenspråk, modersmål och moderna språk.

I regeringsuppdraget ingår också att överväga om det behövs åtgärder för att fler elever ska läsa ett språk utöver svenska och engelska i grund- och gymnasieskolan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons