Annons

Thailand närmare att legalisera marijuana

Thailand har tagit ytterligare ett steg mot att bli det första landet i Asien att avkriminalisera marijuana. Landets hälsominister tog under tisdagen officiellt bort cannabis från landets lista över kontrollerade läkemedel.
Thailand • Publicerad 8 februari 2022
Thailands folkhälsominister Anutin Charnvirakul under en pressträff efter att ha skrivit under dokumentet som tagit bort marijuana från Thailands lista över kontrollerade läkemedel.
Thailands folkhälsominister Anutin Charnvirakul under en pressträff efter att ha skrivit under dokumentet som tagit bort marijuana från Thailands lista över kontrollerade läkemedel.Foto: Sakchai Lalit/AP/TT

– Cannabis har faktiskt flera medicinska fördelar, och skiljer sig inte från andra örter, och vi gör vårt bästa för att det thailändska folket ska få ta del av både de medicinska och ekonomiska fördelarna från det, säger folkhälsominister Anutin Charnvirakul.

På listan finns allt från heroin, som är strikt förbjudet, till mediciner som säljs på apotek. Att drogen tas bort därifrån innebär att såväl blommor som frön nu kan användas i Thailand.

Annons

Produktion, försäljning och innehav kommer dock vara fortsatt reglerat och gäller enbart för medicinskt bruk. Halten av det rusgivande ämnet THC får inte heller överstiga 0,2 procent i den färdiga produkten.

Beslutet kommer att träda i kraft 120 dagar efter att det publicerats i regeringens offentliga tidning. Tills dess kommer parlamentet att arbeta med ett lagförslag för att klargöra flera juridiska aspekter.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons