Annons

Tältsjukhus byggs med hjälp av militär

Coronaviruset • Publicerad 27 mars 2020
Tältsjukhuset utanför Lasarettet i Helsingborg på fredagen. Ett 50-tal militärer bygger upp det tillsammans med personal från Socialstyrelsen.
Tältsjukhuset utanför Lasarettet i Helsingborg på fredagen. Ett 50-tal militärer bygger upp det tillsammans med personal från Socialstyrelsen.Foto: Johan Nilsson/TT
Thomas Hernes, Socialstyrelsen, förevisar tälten där intensivvårdsplatserna kommer att vara i det civila tältsjukhuset utanför Lasarettet i Helsingborg.
Thomas Hernes, Socialstyrelsen, förevisar tälten där intensivvårdsplatserna kommer att vara i det civila tältsjukhuset utanför Lasarettet i Helsingborg.Foto: Johan Nilsson/TT

Nu byggs ett modulsjukhus med extra intensivvårdsplatser framför lasarettet i Helsingborg. Modulerna består av sex 40 kvadratmeter stora tält som skall öka intensivvårdskapaciteten som behövs för att vårda svårt sjuka patienter i södra Sverige.

Bygget sker med hjälp av ett 50-tal militärer från Ing 2 i Eksjö och väntas stå klart i mitten av nästa vecka, uppger Thomas Hernes på Socialstyrelsen för TT.

Annons

– Det kommer vara minst tolv intensivvårdsplatser, men det går att förtäta. Så jag vill säga initialt tolv som går att utöka till max 20 intensivvårdsplatser, säger han och fortsätter:

– I slutet av nästa vecka kommer det här vara fullt operativt.

TT: Vad skiljer det här från en intensivvårdsavdelning inne på sjukhuset?

– Att det är i tält och har toppmodern ny utrustning, säger Carl Vigre, beredskapsöverläkare i Region Skåne.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons