Annons

Talibaner föreslår minskat våld i Afghanistan

Afghanistan • Publicerad 11 februari 2020
Afghanistans president Ashraf Ghani. Arkivbild.Foto: Rahmat Gul/AP/TT

Betydande framsteg har skett i samtalen mellan talibanrörelsen och USA, skriver Afghanistans president Ashraf Ghani på Twitter. Beskedet kommer från den amerikanske utrikesministern Mike Pompeo, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Samtalen har kretsat kring ett eventuellt tillbakadragande av amerikanska styrkor från Afghanistan i utbyte mot säkerhetsgarantier.

Annons

Ghani skriver att Pompeo berättat att talibanerna lagt fram ett förslag om "en betydande och bestående minskning av våld".

Den fundamentalistiska talibanrörelsen har sedan den störtades i en USA-ledd invasion 2001 bedrivit krig mot afghanska myndigheter och utländsk militär. Enligt FN:s Afghanistaninsats Unama har minst 100 000 civila dödats i kriget, sedan Unama började dokumentera dödsfall bland befolkningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons