Annons

Tacón tappade 3–0 till 3–4 – på tolv minuter

Ledning med 3–0 i den 79:e minuten.
Ändå blev det förlust för CD Tacón hemma mot Deportivo La Coruna.
Svensklaget kollapsade och släppte in fyra mål på tolv minuter i matchens slutskede.
Fotboll • Publicerad 1 mars 2020
Sofia Jakobsson, vänster, och Kosovare Asllani, höger, stod för en sanslös kollaps med sitt CD Tacón mot Deportiva La Coruna i den spanska ligan. Arkivbild.
Sofia Jakobsson, vänster, och Kosovare Asllani, höger, stod för en sanslös kollaps med sitt CD Tacón mot Deportiva La Coruna i den spanska ligan. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Tabelltian Tacón, som nästa säsong blir Real Madrids första damlag, ledde stort långt in i den andra halvleken efter att den svenska landslagsanfallaren Sofia Jakobsson i den 79:e minuten gjort det som alla trodde var det matchavgörande 3–0-målet.

Då tog matchen en mycket oväntad vändning.

Annons

Trots det stora övertaget lyckades laget inte hålla undan – och stod för en sällan skådad kollaps.

La Corunas japanska Maya Yamamoto reducerade i 82:a – och när Michelle Romero, från Venezuela, gjorde både 2–3 och 3–3 inom loppet av sex minuter var det plötsligt utjämnat.

Men det slutade inte där.

I den 91:a minuten lyckades Romeros landsmaninna, Kika Moreno, hålla sig framme och sätta 4–3 för Deportivo La Coruna – vilket blev slutresultatet.

Vid ställningen 1–0 till Tacón blev Kosovare Asllani utbytt i den 59:e minuten.

Svenskan får tillsammans med lagkamraten Jakobsson nu en kanske välbehövlig paus från ligaspelet och reser härnäst till Portugal för landslagsspel i Algarve Cup. Sveriges första match spelas på onsdag mot Tyskland.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons