Annons

Sydafrika passerar en halvmiljon covidmittade

Sydafrika • Publicerad 2 augusti 2020
Familjemedlemmar och begravningsarbetare begraver en avliden i covid-19, i Thokoza, öster om Johannesburg, den 23 juli.
Familjemedlemmar och begravningsarbetare begraver en avliden i covid-19, i Thokoza, öster om Johannesburg, den 23 juli.Foto: Themba Hadebe/AP/TT

Fler än en halv miljon smittade har konstaterats i Sydafrika under coronapandemin, vilket gör landet till det överlägset värst drabbade i Afrika.

– I dag har Sydafrika passerat halvmiljonstrecket, med sammanlagt 503 209 bekräftade covid-19-fall registrerade", sade hälsoministern Zweli Mkhize i sin dagliga uppdatering på lördagen.

Annons

Sydafrika är centrum för smittan i Afrika och har över hälften av kontinentens alla diagnosticerade fall.

Över en tredjedel har registrerats i Gautengprovinsen, som är Sydafrikas finansiella centrum.

De registrerade dödsfallen i landet till följd av covid-19 är hittills uppe i drygt 8 100, men forskare har noterat en överdödlighet på 60 procent, motsvarande 22 000 dödsfall, sedan början av maj, vilket tyder på att dödligheten till följd av covid-19 kan vara betydligt högre i landet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons